3X3 recept
Top Recepty DortySuroviny na recept
- Bílá čokoláda - 100 g
- čokoláda hořká - 150 g
- Extra hořká čokoláda - 100 g
- Třtinový cukr - 50 g
- Cukr moučka - 160 g
- Cukr krystal - 40 g
- Mléko - 0,5 l
- Smetana (33%) - 250 ml
- Máslo - 310 g
- Vejce - 4 ks
- Mouka polohrubá - 200 g
- Aroma mandlové(bittermandeln) - 2 ml-1ampule
- Gustin škrob kukuřičný - 40 g
- Džem z černých třešní - 150 g
- Prášek do pečiva - 1 ks
Postup 3X3
Postup receptu
-
Čokoláda na zdobení: Tmavou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přisypeme třtinový cukr, zamícháme a nalijeme na potravinářskou folii v tenké vrstvě a dáme ztuhnout. Ztuhlou čokoládu nalámeme na kusy a použijeme na zdobení.
Krém: 2/3 mléka dáme vařit s cukrem krystal, v 1/3 mléka rozmícháme Gustin a vlijeme do vroucího mléka, svaříme na kaši, přidáme aroma a za občasného míchání necháme zchladnout. 250g másla vyšleháme s 80g cukr moučka do pěny a postupně zašleháme studenou kaši.
Korpusy: Bílou čokoládu necháme povolit ve vodní lázni, z bílků ušleháme tuhý sníh. K povolené čokoládě přidáme 30 g másla 2 žloutky, 125 ml smetany, 40 g cukr moučka, 100 g mouky, ½ prášku do pečiva, zamícháme a lehce přimícháme ½ části sněhu z bílků. Dáme do dortové formy s pečícím papíren na dně a pečeme v předehřáté formě na 150°C cca 15 minut. Stejně postupujeme s druhým korpusem z extra hořké čokolády.
Bílý korpus potřeme džemem, pomocí sáčku nastříkáme terč z krému, přiklopíme tmavým korpusem a navrstvíme zbytek krému, zarovnáme a dáme ztuhnout. Zdobíme čokoládovými pláty dle fantazie.