Apolinářské kuře recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks cibule
1 kelímek smetana
1 ks kuře
3 lžíce hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
1 kostka bujon
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř

Postup receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na jemné kousky. Z kostky bujonu připravíme 1 l vývaru. Kuře očistíme a potřeme trochou soli a pepře.

  2. V pánvi rozpálíme olej, orestujeme polovinu nakrájené cibule, na ní orestujeme kuře ze všech stran. Přidáme zbytek cibule a česnek, přesuneme do papiňáku, přilijeme vývar, ale trochu si odložíme stranou. Dochutíme paprikou a 10 - 15 minut dusíme doměkka.

  3. Ze zbytku vývaru a mouky vytvoříme směs na zahuštění. Tu opatrně přilijeme za stáleho míchání ke kuřeti a zjemníme smetanou. Pokud je třeba, ochutíme omáčku solí a pepřem.

  4. Apolinářské kuře podáváme s přílohou podle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu