Asijské pikantní kuřecí nudličky. recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kuřecí stehení nebo prsní řízky
- 1 cibuli
- 1 mrkev
- 1 stroužek česneku
- 1 pak choi
- 3 plátky čerstvého zázvoru
- 1 lžička solamylu
- 2 lžíce oleje sezamový nebo řepkový
- Na marinádu (PL = polévková lžíce)
- 2 PL rybí omáčky
- 2 PL sojové omáčky,
- 2 PL rýžového octa,
- 1 PL třtinového cukru,
- 1/2 lžičky sriracha,
- špetku sečuánského (nebo černého) pepře
- podle chuti chilli čerstvou, sušenou nebo olej.
- na dochucení 1 PL ústřicové (nebo rybí) omáčky
- K podávání zelenou nať cibulky a koriandr.
Postup Asijské pikantní kuřecí nudličky.
Postup receptu
-
Předem uděláme marinádu a maso nakrájené na nudličky dáme marinovat nejméně na 30 minut, pak maso vyndáme a necháme na sítku okapat. Marinádu necháme na podlití.
Nakrájíme cibuli a mrkev na nudličky, česnek a zázvor nadrobno. Pak choi rozebereme na listy, důkladně omyjeme a oschlé pokrájíme na drobné nudličky zvlášť bílou a zvlášť zelenou část.
Rozpálíme pánev, dáme olej a zprudka opečeme postupně maso. Opečené maso vyndáme a na pánev dáme restovat cibuli a mrkev. Restujeme asi 2 minuty, přidáme česnek a zázvor, vrátíme maso a přidáme bílou část pak choi. Opět restujeme asi 2 minuty a přidáme zelenou část pak choi. Promícháme a zalijeme marinádou, do které jsme rozmíchali lžičku solamylu. Zředíme 50-100 ml vody, krátce povaříme a dle potřeby dochutíme rybí nebo ústřicovou omáčkou a chilli papričkou. Podáváme s rýží nebo širokými rýžovými nudlemi s se zelenou cibulkou a koriandrem.