Babiččin křehký jablkový koláč recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
0.5 balíčku prášek do pečiva
0.5 hrnku cukr moučka
500 g hladká mouka
1 kostka máslo nebo Hera
náplň
7-8 ks jablko
0.5 hrnku cukr moučka
1 lžička mletá skořice
vlašské ořechy

Postup receptu

  1. Z mouky smíchané s práškem do pečiva, tuku, vajec a moučkového cukru vypracujeme na vále těsto, které rozdělíme na 2 stejné díly a rozválíme.

  2. Jeden díl přeneseme na plech s pečícím papírem, posypeme nastrouhanými jablky smíchanými se skořicí a cukrem. Zakryjeme druhým dílem rozváleného těsta a povrch propícháme vidličkou, potřeme mašlováním a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C (horkovzduch na 180 °C). Pečeme asi tak 15 - 20 minut.

  3. Babiččin křehký jablkový koláč necháme vychladnout, rozkrájíme a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!