Babiččin křehký jablkový koláč recept
Top ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 0.5 balíčku prášek do pečiva 0.5 hrnku cukr moučka 500 g hladká mouka 1 kostka máslo nebo Hera náplň 7-8 ks jablko 0.5 hrnku cukr moučka 1 lžička mletá skořice vlašské ořechy
Postup Babiččin křehký jablkový koláč recept
Postup receptu
-
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, tuku, vajec a moučkového cukru vypracujeme na vále těsto, které rozdělíme na 2 stejné díly a rozválíme.
Jeden díl přeneseme na plech s pečícím papírem, posypeme nastrouhanými jablky smíchanými se skořicí a cukrem. Zakryjeme druhým dílem rozváleného těsta a povrch propícháme vidličkou, potřeme mašlováním a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C (horkovzduch na 180 °C). Pečeme asi tak 15 - 20 minut.
Babiččin křehký jablkový koláč necháme vychladnout, rozkrájíme a posypeme moučkovým cukrem.