Batátové kari placky recept

Top Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
1 lžička sůl
400 g batáty
250 - 300 g hladká mouka
1/4 lžičky kari koření
1/2 lžičky drcený tymián
1 lžička granulovaný česnek
mouka na podsypání

Postup receptu

  1. Sladké brambory batáty omyjeme a uvaříme v páře doměkka. Pak je oloupeme, vidličkou rozmělníme dohladka a necháme vychladnout. Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí, česnekem, kari kořením a tymiánem

  2. K ochucené mouce přidáme vychladlé sladké brambory a vypracujeme těsto, které na silně pomoučněném vále vytvarujeme do válečku. Váleček rozdělíme na stejně velké kousky, které opět obalíme v mouce a vyválíme na tenké placky

  3. Batátové kari placky pečeme zvolna na pánvi potřené olejem z obou stran dozlatova. Každou upečenou placku odložíme do nahřáté mísy a zakryjeme utěrkou. Tak si placky zachovají vláčnost

  4. Batátové placky podáváme teplé jako přílohu k masu nebo dušené zelenině, ale i jen tak jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!