Bavorská pečená játra recept

Top Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
1 lžička majoránka
2 ks cibule
1 lžička med
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžička citronová kůra
1 špetka muškátový oříšek
1 hrst petrželová nať
mletý černý pepř
500 g kuřecí játra
10 plátků bílý toastový chléb

Postup receptu

  1. Játra očistíme a rozmixujeme. Toastový chleba (bez kůrek) nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na oleji. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, majoránkou, muškátovým oříškem, hořčicí, citronovou kůrou, medem a nasekanou petrželovou natí

  2. V míse promícháme nakrájený chleba s cibulkou, játry a vajíčkovou ochucenou směsí. Hmotu řádně propracujeme a necháme asi 30 minut odležet v chladu

  3. Mezitím troubu předehřejeme na 180 °C. Chlebovou formu vyložíme ze všech stran pečícím papírem, aby na delší straně byl dlouhý tak, abychom jím mohli náplň překrýt. Formu naplníme játrovou směsí, uzavřeme pečícím papírem a pečeme asi 40 minut

  4. Upečená bavorská játra vyjmeme z formy, nakrájíme na plátky a podáváme. Bavorská pečená játra výborně chutnají s čerstvou i nakládanou zeleninou, kečupem, pikantními dipy a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!