Bavorská pečená játra recept
Top Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 1 lžička majoránka 2 ks cibule 1 lžička med 1 lžíce plnotučná hořčice 1 lžička citronová kůra 1 špetka muškátový oříšek 1 hrst petrželová nať mletý černý pepř 500 g kuřecí játra 10 plátků bílý toastový chléb
Postup Bavorská pečená játra
Postup receptu
-
Játra očistíme a rozmixujeme. Toastový chleba (bez kůrek) nakrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na oleji. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, majoránkou, muškátovým oříškem, hořčicí, citronovou kůrou, medem a nasekanou petrželovou natí
V míse promícháme nakrájený chleba s cibulkou, játry a vajíčkovou ochucenou směsí. Hmotu řádně propracujeme a necháme asi 30 minut odležet v chladu
Mezitím troubu předehřejeme na 180 °C. Chlebovou formu vyložíme ze všech stran pečícím papírem, aby na delší straně byl dlouhý tak, abychom jím mohli náplň překrýt. Formu naplníme játrovou směsí, uzavřeme pečícím papírem a pečeme asi 40 minut
Upečená bavorská játra vyjmeme z formy, nakrájíme na plátky a podáváme. Bavorská pečená játra výborně chutnají s čerstvou i nakládanou zeleninou, kečupem, pikantními dipy a pečivem.