Bezmasá směs z portobella a zeleniny recept

Top Recepty Bezmasá jídla

Suroviny na recept

220 g steakových žampionů (Portobello)
1 velká cibule (nebo pórek)
olej
2-3 stroužky česneku
150 g papriky
150 g cukety mladé, neloupané
2-3 rajčata zralá, oloupaná (nebo rajčatové pyré cca 150-200 ml)
1 lžíce hořčice plnotučné
chilli papričky dle chuti nebo chilli omáčka, není nutné
sůl, případně sójová či worcesterová omáčka dle chuti
pepř mletý

Postup receptu

  1. Cibuli pokrájíme na měsíčky nebo půlkolečka a dáme na trošku oleje osmažit dosklovata. Přidáme na plátky či kostičky pokrájené portobello a smažíme do povadnutí. Přidáme jemně nasekaný česnek, hořčici, na nudličky pokrájenou očištěnou papriku a ještě krátce smažíme.

  2. Do směsi vmícháme oloupaná, na drobno pokrájená rajčata i se šťávou, případně vlijeme rajčatové pyré, chceme-li pikantnější směs, přidáme i nasekanou chilli papričku dle chuti a krátce na mírném ohni podusíme.

  3. Nakonec vmícháme na plátky či nudličky pokrájenou cuketu, ještě krátce podusíme, aby cuketa zůstala na skus. Je-li třeba, podlijeme maličko vodou, ale jen tolik, abychom nemuseli zahušťovat. Směs dochutíme solí nebo sójovou či worcesterovou omáčkou a pepřem, zaklopíme, odstavíme a můžeme připravit přílohu.

  4. Směs se hodí na topinky potřené česnekem, opečené tousty, na těstoviny či s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!