Bezmasá směs z portobella a zeleniny recept
Top Recepty Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 220 g steakových žampionů (Portobello)
- 1 velká cibule (nebo pórek)
- olej
- 2-3 stroužky česneku
- 150 g papriky
- 150 g cukety mladé, neloupané
- 2-3 rajčata zralá, oloupaná (nebo rajčatové pyré cca 150-200 ml)
- 1 lžíce hořčice plnotučné
- chilli papričky dle chuti nebo chilli omáčka, není nutné
- sůl, případně sójová či worcesterová omáčka dle chuti
- pepř mletý
Postup Bezmasá směs z portobella a zeleniny
Postup receptu
-
Cibuli pokrájíme na měsíčky nebo půlkolečka a dáme na trošku oleje osmažit dosklovata. Přidáme na plátky či kostičky pokrájené portobello a smažíme do povadnutí. Přidáme jemně nasekaný česnek, hořčici, na nudličky pokrájenou očištěnou papriku a ještě krátce smažíme.
Do směsi vmícháme oloupaná, na drobno pokrájená rajčata i se šťávou, případně vlijeme rajčatové pyré, chceme-li pikantnější směs, přidáme i nasekanou chilli papričku dle chuti a krátce na mírném ohni podusíme.
Nakonec vmícháme na plátky či nudličky pokrájenou cuketu, ještě krátce podusíme, aby cuketa zůstala na skus. Je-li třeba, podlijeme maličko vodou, ale jen tolik, abychom nemuseli zahušťovat. Směs dochutíme solí nebo sójovou či worcesterovou omáčkou a pepřem, zaklopíme, odstavíme a můžeme připravit přílohu.
Směs se hodí na topinky potřené česnekem, opečené tousty, na těstoviny či s dušenou rýží.