Bílá žampionová omáčka se sladkou smetanou a jarní cibulkou recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
200 ml mléko
2 lžíce hladká mouka
citronová šťáva
250 ml smetana ke šlehání
500 g čerstvé žampiony
3 ks jarní cibulka s natí
čerstvě mletý bílý pepř

Postup receptu

  1. Čerstvé žampiony očistíme od případných nečistot vlhkým hadříkem, ale neloupeme, ve slupce je totiž nejvíce chuti. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Jarní cibulku očistíme a i s natí pokrájíme na kolečka

  2. V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme na másle jarní cibulku do sklovita, přidáme plátky žampionů a opečeme do hněda a do odpaření tekutiny, osolíme a okořeníme čerstvě mletým bílým pepřem. Posypeme hladkou moukou a společně opražíme, přilijeme mléko a uvaříme hustou omáčku. Přilijeme sladkou smetanu ke šlehání a přivedeme k varu, odstavíme a dochutíme citronovou šťávou

  3. Bílou žampionovou omáčku se sladkou smetanou a jarní cibulkou podáváme horkou jako samostatné hlavní jídlo s domácím čerstvě uvařeným kynutým knedlíkem, případně s oblíbenou těstovinou či dušenou rýží. Tato bílá žampionová omáčka je velmi jemná, lahodná a úžasně chutná. Omáčka je rychle hotová a příprava velmi jednoduchá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!