Boloňské špagety II. recept

Top Recepty Těstoviny

Suroviny na recept

400 g mletého hovězího masa - z libového kusu
olej
1 cibule
2 mrkve
1/4 celeru
sůl
pepř
mléko
bílé víno
rajčata (sterilovaná nebo čerstvá oloupaná)
rajský protlak
špagety nebo jiné těstoviny
parmazán

Postup receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji, přidáme na jemno nasekanou mrkve a celer v poměru 1:1 (sekám v malém robotu, nešetřím hlavně celerem, dá omáčce dobrou chuť), malinko posolíme a chvíli orestujeme.

  2. Přidáme mleté hovězí a dobře mícháme, aby se oddělilo.

  3. Osolíme opepříme a chvíli restujeme.

  4. Pak zalijeme trochou mléka (dávám skoro hrneček při mém množství).

  5. Necháme vyvařit, nezapomeneme míchat.

  6. Přidáme sterilovaná rajčata, když mám domácí, tak přidám ještě trochu protlaku, zalijeme bílým vínem (tady opět nešetřím a dávám podle množství skoro polovinu lahve, s červeným jsem nezkoušela, ale asi to také bude dobré).

  7. Od teď už omáčku jenom mícháme a dlouho vaříme, než se vyvaří přebytečná voda a omáčka bude dostatečně hustá.

  8. Nakonec dosolím podle potřeby. Podáváme s uvařenými těstovinami a posypané parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!