Boršč na polský způsob recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce kmín
3 kuličky jalovec
150 g lišky
1 ks bobkový list
3 lžíce kysaná smetana
400 g bílé zelí
5 dl zeleninový vývar
1 lžíce rostlinný tuk
200 g červená řepa
300 g jehněčí maso

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a podusíme na rozehřátém tuku dosklovata.

  2. Nemastné jehněčí maso umyjeme, osušíme utěrkou, pokrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Lišky (houby) očistíme, přimícháme k cibuli a masu a všechno důkladně opečeme. Přidáme kmín, bobkový list, zrnka jalovce a přilijeme zeleninový vývar. Základ vaříme asi 30 minut.

  3. Mezitím očistíme zelí a nastrouháme ho na nudličky. Červenou řepu oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Zelí a červenou řepu vložíme k ostatním přísadám a vaříme v přikrytém hrnci na mírném ohni 20 minut. Podle chuti nakonec boršč osolíme, případně opepříme.

  4. Boršč na polský způsob rozdělíme na 2 talíře a doprostřed dáme kopeček kysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!