Boršč na polský způsob recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 lžíce kmín 3 kuličky jalovec 150 g lišky 1 ks bobkový list 3 lžíce kysaná smetana 400 g bílé zelí 5 dl zeleninový vývar 1 lžíce rostlinný tuk 200 g červená řepa 300 g jehněčí maso
Postup Boršč na polský způsob recept
Postup receptu
-
Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a podusíme na rozehřátém tuku dosklovata.
Nemastné jehněčí maso umyjeme, osušíme utěrkou, pokrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Lišky (houby) očistíme, přimícháme k cibuli a masu a všechno důkladně opečeme. Přidáme kmín, bobkový list, zrnka jalovce a přilijeme zeleninový vývar. Základ vaříme asi 30 minut.
Mezitím očistíme zelí a nastrouháme ho na nudličky. Červenou řepu oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Zelí a červenou řepu vložíme k ostatním přísadám a vaříme v přikrytém hrnci na mírném ohni 20 minut. Podle chuti nakonec boršč osolíme, případně opepříme.
Boršč na polský způsob rozdělíme na 2 talíře a doprostřed dáme kopeček kysané smetany.