Boršč s kuřecím masem recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
3 ks rajčata
3 ks brambory
1 ks cibule
0 ks kuře
1 ks červená paprika
1 ks červená řepa
0 ks hlávka zelí
3 lžíce zmrazená kořenová zelenina
na ozdobu
petrželka
podle potřeby
voda
zakysaná smetana
podle chuti
sůl a pepř

Postup receptu

  1. Maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Vývar slijeme, maso obereme z kostí a pokrájíme ho na větší kousky, které zatím odložíme stranou. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na nudličky pokrájenou zeleninu, zelí červenou řepu kořenovou zeleninu, cibuli a červenou papriku a za stálého míchání ji orestujeme.

  2. Do horkého vývaru z masa přidáme na kostičky nakrájené brambory a orestovanou zeleninu a společně vaříme 15 minut. Pak polévku doplníme připraveným masem, dílky čerstvých rajčat (nejlépe spařených a slopnutých), dochutíme pepřem a solí a necháme přejít varem.

  3. Boršč s kuřecím masem podáváme ozdobený lžičkou zakysané smetany a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!