Borůvkový koláč s mandlemi recept

Top Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr
4 ks vejce
300 g mouka hladká
2 lžičky prášek do pečiva
100 g mandle
100 g smetana kysaná
300 g tuk rostlinný
1 balíček cukr vanilkový
- - kůra citronová
- - cukr moučka
750 svazků borůvky

Postup receptu

  1. Ušleháme si tuk, cukr i vanilkový cukr a kůru, postupně přidáváme vejce a smetanu, přidáme mleté mandle promíchané s moukou a práškem do pečiva. Troubu předehřejeme na 200 st. Borůvky necháme dobře okapat. Těsto rozprostřeme na plech vyložený papírem a rozdělíme na něj borůvky. Pečeme asi 25 minut dozlatova, potom necháme vychladnout, pocukrujeme a zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!