Bramboráčky se zelím a moravským uzeným recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 ks brambory
1 ks cibule
2 porce kysané zelí
2 ks kuřecí stehno
2 plátky moravské uzené
1 balíček bramboráky v prášku
podle chuti
sůl
koření

Postup receptu

  1. Velice jednoduše. Nejdřív dáme zapéct nakořeněná kuřecí stehna spolu s nakrájenou cibulkou do trouby. Poté si uděláme podušené zelí, tak jak máme rádi.

  2. Zaděláme si na bramboráky, řídíme se návodem na obalu. Chvíli necháme odležet a můžeme placičky začít smažit.

  3. Těsně před podáváním si na pánvi osmahneme asi centimetrový plátek moravského uzeného.

  4. Na talíř dáme porci zelí, bramboráčky, kuřecí stehno a plátek uzeného. Bramboráčky se zelím a moravským uzeným ihned podáváme.

  5. Tip: Mezi hotové bramboráky před podáváním dáme ubrousek, vysaje z nich většinu oleje, co je v něm po smažení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!