Bramborák pražského uzenáře recept
Top ReceptySuroviny na recept
- sádlo 200 g párky 2 lžíce strouhaný křen těsto 1 stroužek česnek sůl 2 ks vejce 500 g brambory 2 lžíce mléko majoránka 2 lžíce mouka 2 lžíce krupice 2 lžíce škvarky mletý černý pepř
Postup Bramborák pražského uzenáře recept
Postup receptu
-
Brambory oškrábeme. Třetinu nastrouháme najemno a zbytek nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Do bramborového základu rozklepneme vejce, přidáme mléko, mouku, krupici a česnek. Vše zamícháme v těsto, které podle chuti okořeníme majoránkou, pepřem a solí.
Škvarky nakrájíme na kousky a přidáme je do bramborákového těsta. Párky oloupeme a nakrájíme na půlky.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a začneme tvořit bramborákové placky, přičemž do každé placky vložíme půlky párku. Placku smažíme z obou stran.
Bramborák pražského uzenáře posypeme při podávání strouhaným křenem.