Bramborová kaše s jarní cibulkou recept
Top Recepty přílohySuroviny na recept
- máslo brambory mléko olivový olej na smažení čerstvý tymián smetana na vaření jarní cibulka s natí
Postup Bramborová kaše s jarní cibulkou
Postup receptu
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vroucí vodou s trochou soli. Uvaříme doměkka a slijeme
Mezitím si jarní cibulku očistíme (může být i více) a i s natí nakrájíme na kroužky. Cibulku osmahneme na trošce olivového oleje. Čerstvý tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístečky
Ještě teplé brambory rozšťoucháme, přimícháme podle chuti a hutnosti brambor smetanu na vaření (případně mléko) a máslo pokojové teploty. Ručním mixérem vyšleháme dohladka a podle chuti osolíme. Nakonec přimícháme osmahlou cibulku a odrhnutý tymián, to ale už bez mixéru
Bramborovou kaši s jarní cibulkou nejlépe ihned podáváme jako přílohu i hlavní chod
Množství ingrediencí záleží jen na vás - počtu porcí a chuti.