Bramborová kaše s jarní cibulkou recept

Top Recepty přílohy

Suroviny na recept

máslo
brambory
mléko
olivový olej na smažení
čerstvý tymián
smetana na vaření
jarní cibulka s natí

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vroucí vodou s trochou soli. Uvaříme doměkka a slijeme

  2. Mezitím si jarní cibulku očistíme (může být i více) a i s natí nakrájíme na kroužky. Cibulku osmahneme na trošce olivového oleje. Čerstvý tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístečky

  3. Ještě teplé brambory rozšťoucháme, přimícháme podle chuti a hutnosti brambor smetanu na vaření (případně mléko) a máslo pokojové teploty. Ručním mixérem vyšleháme dohladka a podle chuti osolíme. Nakonec přimícháme osmahlou cibulku a odrhnutý tymián, to ale už bez mixéru

  4. Bramborovou kaši s jarní cibulkou nejlépe ihned podáváme jako přílohu i hlavní chod

  5. Množství ingrediencí záleží jen na vás - počtu porcí a chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!