Bramborová kaše s lučinou recept

Top Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 - 1,2 kg brambory
1/2 kelímku smetana ke šlehání
zelená petrželka
1 kostka velká lučina

Postup receptu

  1. Brambory (varný typ na pyré) oloupeme a nakrájíme na kostky. Zalijeme vroucí vodou a přidáme lžičku až dvě soli. Uvaříme doměkka a scedíme

  2. Ještě horké brambory rozmačkáme. Přidáme máslo, vlažnou smetanu a lučinu. Pomocí ponorného mixéru vyšleháme, nakonec vmícháme zelenou petrželku a podle chuti ještě bramborovou kaši dosolíme

  3. Bramborovou kaši s lučinou podáváme nejlépe ihned po přípravě. Chutná k jakýmkoliv smaženým pokrmům, přírodním řízkům apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!