Bramborové knedlíky od babičky recept

Top Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
70 dkg brambory
20 dkg hrubá mouka

Postup receptu

  1. Uvaříme brambory ve slupce (nejlépe 1 den předem). Po vychladnutí brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce. Vše prohněteme rukama a pořádně propracujeme. Když je těsto pořádně zpracované, uválíme z něj válečky - knedlíky. Mně většinou vyjdou 3 knedlíky. Nakonec si postavíme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Do této vařící vody ponoříme knedlíky a vaříme je 10 - 12 minut. Já osobně vařím knedlíky 6 minut na jedné straně a pak je otáčím. Po vyjmutí z vody hotové knedlíky propícháme špejlí, aby se nesrazily. Na krájení knedlíků se mi nejvíce osvědčila zubní nit. Bramborové knedlíky od babičky podáváme jako vynikající přílohu k masu, špenátu nebo zelí

  2. Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

  3. Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením

  4. Domácí bramborové knedlíky plněné uzeným masem krok za krokem

  5. Připravíme si knedlíky z bramborového těsta, plněné uzeným masem a skvělým zelím s nastrouhanými jablky. Krok za krokem se naučíme velmi jednoduché bramborové těsto, které je bez předvařování a strouhání brambor, tedy velmi rychlé a zvládne ho opravdu každý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!