Bramborové knedlíky s medvědím česnekem recept

Top Recepty Přílohy

Suroviny na recept

400 g předem vařených brambor ve slupce, poté oloupaných
1 starší rohlík nebo houska
30 g medvědího česneku
sůl dle chuti
1 vejce
1 hrst hrubé mouky, cca 30 gramů

Postup receptu

  1. Oloupané vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme jemně pokrájený medvědí česnek, drobně pokrájený starší rohlík nebo housku, vejce a sůl. Vše dobře promícháme, dle potřeby (moučnatosti brambor) přidáme hrubou mouku, opět promícháme a vytvoříme šišku knedlíku.

  2. Knedlík vložíme do kastrolu s vroucí vodou, opatrně odlepíme ode dna a po vyplavání vaříme pod poklicí, na mírnějším plameni cca 20 minut.

  3. Podáváme například k pečenému vepřovému masu, kachně, huse, uzenému...


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!