Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem recept
Top Recepty salátySuroviny na recept
- 1 - 2 lžíce olej sůl 5 ks vejce 250 ml zakysaná smetana 1 lžíce dijonská hořčice 1,5 řapík řapíkatý celer 1 ks červená cibule 1 lžíce čerstvá petrželka mletý černý pepř 700 g salátové brambory
Postup Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem
Postup receptu
-
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky jemně nasekáme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Pak cibuli a celer spaříme vařící vodou a necháme na sítku okapat
Připravíme si žloutkový dresink. Vychladlé žloutky osolíme, opepříme a utřeme s hořčicí a olejem dohladka. Pak žloutkový základ promícháme se zakysanou smetanou a podle potřeby dochutíme, solí a pepřem
V míse promícháme brambory s nasekanými bílky, cibulí, řapíkatým celerem a nasekanou petrželkou a vše spojíme žloutkovým dresinkem. Bramborový salát dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou a necháme v chladu rozležet
Bramborový salát s řapíkatým celerem a žloutkovým dresinkem se zakysanou smetanou podáváme k pečeným nebo smaženým rybám a masovým řízkům.