Bramborový salát s vejci a řapíkatým celerem recept

Top Recepty saláty

Suroviny na recept

1 - 2 lžíce olej
sůl
5 ks vejce
250 ml zakysaná smetana
1 lžíce dijonská hořčice
1,5 řapík řapíkatý celer
1 ks červená cibule
1 lžíce čerstvá petrželka
mletý černý pepř
700 g salátové brambory

Postup receptu

  1. Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky jemně nasekáme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Pak cibuli a celer spaříme vařící vodou a necháme na sítku okapat

  2. Připravíme si žloutkový dresink. Vychladlé žloutky osolíme, opepříme a utřeme s hořčicí a olejem dohladka. Pak žloutkový základ promícháme se zakysanou smetanou a podle potřeby dochutíme, solí a pepřem

  3. V míse promícháme brambory s nasekanými bílky, cibulí, řapíkatým celerem a nasekanou petrželkou a vše spojíme žloutkovým dresinkem. Bramborový salát dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou a necháme v chladu rozležet

  4. Bramborový salát s řapíkatým celerem a žloutkovým dresinkem se zakysanou smetanou podáváme k pečeným nebo smaženým rybám a masovým řízkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!