Brambory s masem a smetanou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
sůl
cibule
1 kelímek smetana
vepřová kotleta
mletý černý pepř
malé brambory

Postup receptu

  1. Připravíme si nádobu na pečení v troubě, nejlépe skleněnou pečící mísu. Můžeme ji vymazat olejem, ale není to nutné.

  2. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka o tloušťce asi tak 0,5 mm. Stejná kolečka nakrájíme i z cibule. Kotlety si ochutíme solí a pepřem. Musíme dbát na to, aby byly plátky masa tenké, nejlépe je naklepeme.

  3. Do pečící nádoby klademe postupně osolené brambory, cibuli a maso. Do mísy tvoříme vrstvy podle potřeby a zakončíme vrstvou brambor (b-c-m-b-c-m-b). Celé polijeme smetanou a pečeme v troubě, dokud maso nezměkne.

  4. Brambory s masem a smetanou podáváme jako teplý hlavní chod, doplníme třeba čerstvým salátem nebo sterilovanou zeleninou.

  5. Tip: Levnější varianta je, že místo kotlet použijeme na kostičky nakrájené uzené maso (například moravské). Stačí jen 20 dkg. Brambory lze použít i jako výbornou přílohu při slavnostním obědě tak, že vynecháme v kladení vrstev maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!