Buchta všehochuť recept
Top Recepty moučníkySuroviny na recept
- 0,5 hrnečků olej 2 ks vejce 1 hrneček mléko 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek 1 konzerva kompotované jahody 200 g nutela 1 balíček banánový pudinkový prášek 200 g sněhové pusinky
Postup Buchta všehochuť
Postup receptu
-
Do misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Řádně promícháme. Přidáme olej, vejce, mléko a promícháme
Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme, dokud nemá moučník zlatavou barvu, asi 30 minut. Ještě teplou buchtu potřeme nutelou, naskládáme jahody a posypeme sněhovými pusinkami, které rozdrtíme v ruce
Do kastrolku nalijeme šťávu z konzervy jahod a dolijeme do půl litru vodou. Přidáme trochu cukru a banánový pudink. Chvíli povaříme, ale nenecháme úplně zhoustnout. Nalijeme rovnoměrně na buchtu
Buchta všehochuť je sladší, ale moc dobrá. Buchtu nakrájíme a můžeme podávat.