Buchta všehochuť recept

Top Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnečků olej
2 ks vejce
1 hrneček mléko
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
1 konzerva kompotované jahody
200 g nutela
1 balíček banánový pudinkový prášek
200 g sněhové pusinky

Postup receptu

  1. Do misky dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Řádně promícháme. Přidáme olej, vejce, mléko a promícháme

  2. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme, dokud nemá moučník zlatavou barvu, asi 30 minut. Ještě teplou buchtu potřeme nutelou, naskládáme jahody a posypeme sněhovými pusinkami, které rozdrtíme v ruce

  3. Do kastrolku nalijeme šťávu z konzervy jahod a dolijeme do půl litru vodou. Přidáme trochu cukru a banánový pudink. Chvíli povaříme, ale nenecháme úplně zhoustnout. Nalijeme rovnoměrně na buchtu

  4. Buchta všehochuť je sladší, ale moc dobrá. Buchtu nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!