Býčí žlázy na zelenině a rajčatové šťávě recept

Top Recepty Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

800 g býčích žláz (4 ks v 1 balení)
150 g anglické slaniny
200 g očištěné a semen zbavené cukety
200 ml rajčatové šťávy
2 větší cibule
2 stroužky česneku
1 velká masitá paprika
1 lžíce oleje
1 lžička sladké mleté papriky
2 lžičky solamylu
mletý pepř
sůl

Postup receptu

  1. Žlázy nakrájíme na silnější plátky a ty pak překrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek nadrobno, slaninu, cuketu a papriku na širší špalíčky.

  2. Do hrnce dáme nasucho orestovat slaninu. Až začne mírně zlátnout, přidáme cibuli s česnekem a za stálého míchání restujeme 3 minuty. Přidáme žlázy, promícháme a restujeme cca 10 minut dokud nepustí vodu.

  3. Poté necháme silným varem vodu vyvařit. Zasypeme mletou paprikou a rychle promícháme. Přidáme cuketu a papriku, osolíme, opepříme a zalijeme rajčatovou šťávou.

  4. Pod pokličkou dusíme na slabém plameni 15 minut. V troše studené vody rozmícháme solamyl a pokrm zahustíme. Provaříme 2 minuty a podáváme. Jako příloha se hodí těstoviny nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!