Celerové ravioli plněné pečenou paprikou recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl máslo 2 - 3 ks paprika 1 ks cibule pažitka zázvor olivový olej mletý černý pepř 1 ks celerová bulva grepová kůra
Postup Celerové ravioli plněné pečenou paprikou
Postup receptu
-
Celerovou bulvu dobře očistíme a nakrájíme z ní stejně tenké kulaté plátky – na jednu raviolu dva plátky. Necháme je doměkka spařit ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme v ledu. V kastrolu na olivovém oleji orestujeme nasekaný česnek a cibuli
Papriky dáme do pekáče a pečeme na 200 °C, dokud slupka nezčerná. Pak pekáč přikryjeme fólií a necháme zapařit, tím se papriky budou snadněji loupat. Oloupané je nakrájíme na stejně velké kousky a přihodíme k orestované cibulce. Osolíme, opepříme a přidáme kousek nasekaného zázvoru. Z grepu uloupneme proužek kůry a nakrájíme nadrobno, přidáme do kastrolu
Mezitím plátky celeru osušíme v papírové utěrce a doladíme je do kulatého tvaru, ořízneme kraje pomocí skleničky. V pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky celeru na něm ohřejeme
Pažitku nasekáme na droboučko a smícháme s olivovým olejem. Na dno talíře olej nakapeme, na něj položíme plátky celeru. Na plátky navršíme paprikovou náplň a přikryjeme dalším plátkem celeru
Celerové ravioli plněné pečenou paprikou ozdobíme ještě kapkou olivového oleje s pažitkou a podáváme
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!