Celerové ravioli plněné pečenou paprikou recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
máslo
2 - 3 ks paprika
1 ks cibule
pažitka
zázvor
olivový olej
mletý černý pepř
1 ks celerová bulva
grepová kůra

Postup receptu

  1. Celerovou bulvu dobře očistíme a nakrájíme z ní stejně tenké kulaté plátky – na jednu raviolu dva plátky. Necháme je doměkka spařit ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme v ledu. V kastrolu na olivovém oleji orestujeme nasekaný česnek a cibuli

  2. Papriky dáme do pekáče a pečeme na 200 °C, dokud slupka nezčerná. Pak pekáč přikryjeme fólií a necháme zapařit, tím se papriky budou snadněji loupat. Oloupané je nakrájíme na stejně velké kousky a přihodíme k orestované cibulce. Osolíme, opepříme a přidáme kousek nasekaného zázvoru. Z grepu uloupneme proužek kůry a nakrájíme nadrobno, přidáme do kastrolu

  3. Mezitím plátky celeru osušíme v papírové utěrce a doladíme je do kulatého tvaru, ořízneme kraje pomocí skleničky. V pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky celeru na něm ohřejeme

  4. Pažitku nasekáme na droboučko a smícháme s olivovým olejem. Na dno talíře olej nakapeme, na něj položíme plátky celeru. Na plátky navršíme paprikovou náplň a přikryjeme dalším plátkem celeru

  5. Celerové ravioli plněné pečenou paprikou ozdobíme ještě kapkou olivového oleje s pažitkou a podáváme

  6. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!