Celerovo-bramborový krém recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

1 větší celer
4 větší brambory
1,5 zeleninového vývaru nebo vody
sůl
pepř
3 lžíce zakysané smetany
2 lžíce másla
2 krajíce na kostičky nakrájeného chleba
strouhaný parmezán

Postup receptu

  1. Celer nakrájíme na plátky, hlavně opatrně, dá to trochu zabrat. Očistíme a nakrájíme na kostky. Stejně tak brambory. Obojí dáme do hrnce a zalijeme vodou či vývarem. Zelenina by měla být zcela ponořená.

  2. Vaříme do změknutí. Není vůbec na škodu, když se celer s brambory trochu rozvaří.

  3. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Posléze tyčovým mixérem rozmixujeme na krémovou konzistenci.

  4. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kostičky chleba a krátce a zprudka opečeme.

  5. Při servírování polévky přidáme kostičky, které zlehka zasypeme strouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!