Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem recept

Top Recepty Domácí pekárna

Suroviny na recept

Suroviny:
200 ml kefíru
200 ml vody
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
3 lžičky oleje
2 lžičky kmínu
90 g žitné chlebové mouky
180 g pšeničné celozrnné mouky
280 g hladké mouky
50 g dýňového semínka
12 g droždí
(možno přidat větší špetku sušené mleté cibule)

Postup receptu

  1. Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím).

  2. Sušenou mletou cibuli jsem do těsta přidala proto, aby voněl trochu jinak, než jindy. A voní opravdu úžasně:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!