Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem recept
Top Recepty Domácí pekárnaSuroviny na recept
- Suroviny:
- 200 ml kefíru
- 200 ml vody
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky cukru
- 3 lžičky oleje
- 2 lžičky kmínu
- 90 g žitné chlebové mouky
- 180 g pšeničné celozrnné mouky
- 280 g hladké mouky
- 50 g dýňového semínka
- 12 g droždí
- (možno přidat větší špetku sušené mleté cibule)
Postup Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem
Postup receptu
-
Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím).
Sušenou mletou cibuli jsem do těsta přidala proto, aby voněl trochu jinak, než jindy. A voní opravdu úžasně:-)