Česneková pečeně v mléce recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

600 g vepřové pečeně
1 palička česneku
mléko
muškátový oříšek
pepř
sůl

Postup receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Maso vcelku osolíme, opepříme a dáme do menší nádoby - vhodné na plotnu i do trouby - s vyšším okrajem (vhodný je litinový kastrůlek). Přidáme celé, neoloupané stroužky česneku, postrouháme muškátovým oříškem, zalijeme do tří čtvrtin mlékem a dáme na plotýnku do okamžiku, kdy začně vřít.

  2. Poté kastrůlek přemístíme do rozehřáté trouby a pečeme doměkka. Cca po dvaceti minutách maso obracíme.

  3. Měkké maso vyjmeme, mléčnou šťávu prolisujeme, zahustíme jíškou a dochutíme solí, pepřem, česnekem a případně muškátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!