Charleston s banánovým korpusem recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

Těsto
3 vejce
150 g moučkového cukru
3 banány (měkké)
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 PL kakaa
Krém
130 g másla
170 g čokolády na vaření
170 g mléčné čokolády (já dala celé množství čokolády na vaření)
0,33 L smetany na šlehání
1 šálek silné černé kávy

Postup receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem (el. šlehačem), přidáme vidličkou rozmačkané banány a zašleháme.

  2. V jiné míse si smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a postupně zašleháváme do těsta. Nakonec lehce a pomalu vmícháme sníh z bílků.

  3. Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané koláčové (množství je na 2 koláčové formy s prohlubní) formy.

  4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C cca 15-20 minut dle vaší trouby.

  5. Mezi tím si dáme do vodní lázně rozpustit máslo a čokoládu. Dobře rozmícháme, odstavíme, přilijeme smetanu a opět dobře rozmícháme.

  6. Uvaříme si silnou černou kávu.

  7. Upečené korpusy vyklopíme, pocákáme kávou a do prohlubní nalijeme čokoládovou hmotu. Necháme v chladu ztuhnout. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu