Charleston s banánovým korpusem recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- Těsto
- 3 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 3 banány (měkké)
- 200 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 PL kakaa
- Krém
- 130 g másla
- 170 g čokolády na vaření
- 170 g mléčné čokolády (já dala celé množství čokolády na vaření)
- 0,33 L smetany na šlehání
- 1 šálek silné černé kávy
Postup Charleston s banánovým korpusem
Postup receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem (el. šlehačem), přidáme vidličkou rozmačkané banány a zašleháme.
V jiné míse si smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a postupně zašleháváme do těsta. Nakonec lehce a pomalu vmícháme sníh z bílků.
Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané koláčové (množství je na 2 koláčové formy s prohlubní) formy.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C cca 15-20 minut dle vaší trouby.
Mezi tím si dáme do vodní lázně rozpustit máslo a čokoládu. Dobře rozmícháme, odstavíme, přilijeme smetanu a opět dobře rozmícháme.
Uvaříme si silnou černou kávu.
Upečené korpusy vyklopíme, pocákáme kávou a do prohlubní nalijeme čokoládovou hmotu. Necháme v chladu ztuhnout. Dobrou chuť.