Chléb z receptáře

Top Recepty Předkrmy

Suroviny na recept

3/4 kg tmavší hladké mouky
špetka cukru
droždí (půl kostky ze slonem)
sůl
kmín
olej

Postup receptu

  1. Do mísy vsypememe mouku a vyhloubíme dva důlky.

  2. Do jednoho důlku dáme špetku cukru, droždí a zalijeme teplou vodou.

  3. Do druhého důlku nasypeme sůl a polévkovou lžíci kmínu, 2 polévkové lžíce octa a 3 polévkové lžíce oleje. Vypracujeme tužší těsto a necháme kynout.

  4. Po vykynutí vyklopíme na vymoučený vál a lehce vypracujeme.

  5. Pak dáme zpět do vymoučené mísy znovu vykynout.

  6. Takto vykynuté těsto vyklopíme na vymaštěný plech.

  7. Bochník posypeme kmínem a potřeme vodou.

  8. Pečeme 1/4 hodiny na 250°C a dalších 3/4 hodiny na 150°C. Upečený chléb ihned po vyjmutí z trouby potřeme vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!