Chlebová polévka s růžokapustou recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

300 g růžičkové kapusty
150 g Gazdovské slaniny
2 větší mrkve
1 větší cibule
1 silnější plátek celeru
3 stroužky česneku
2 kostky zeleninového bujónu
10 krajíců o síle 1 cm nebo 1 velká patka staršího chleba
1 KL celého kmínu
1 PL mleté sladké papriky
1 PL sádla
sůl
mletý pepř

Postup receptu

  1. Do 3/4 l vody si dáme rozvařit zeleninový bujón.

  2. Kapustičky, mrkev, celer, cibuli a česnek si očistíme. Mrkev, celer a slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme. Do vroucího vývaru dáme kapustičky s mrkví.

  3. V dalším hrnci necháme zezlátnout slaninu s cibulí, polovinu odebereme, dáme do vývaru k zelenině a pozvolna vaříme 20 minut.

  4. Mezitím si nakrájíme chleba na větší kostky, které osmahneme s kmínem na zbývající části slaniny a cibule, přidáme celer, poprášíme paprikou, promícháme, zalijeme 1 litrem horké vody a necháme za občasného promíchání rozvařit.

  5. Poté ponorným mixerem rozmixujeme, přilijeme uvařenou zeleninu i s vývarem, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti dosolíme, opepříme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!