Chlebové krutony recept

Top Recepty přílohy

Suroviny na recept

máslo
tvrdší chléb

Postup receptu

  1. Chlebík - lepší je mít několik dní starý, nedrolí se a je dřív pečený - nakrájíme na kostičky

  2. Chlebové kostičky vložíme na plech a poklademe hoblinkami másla. Není potřeba zbytečně mnoho tuku, stačí méně, jen aby chlebík zavoněl. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme do té doby, než krutonky chytnou barvu. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Já mám v plynové hotovo za necelých 15 minut. Během pečení hlídáme a lžící několikrát proženeme kostičky po plechu, aby se nepřipekly

  3. Chlebové krutony podáváme k polévkám typu bramboračka, česnečka, zeleninový krém s hráškem apod. Výborně doplní chuť a zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!