Chlebový dort Hostim recept

Top Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
12,5 dkg máslo
30 dkg šunka
30 dkg eidam
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
25 dkg tavený sýr
mletá sladká paprika
5 dkg strouhaný eidam
1 ks kulatý chléb
10 dkg poličan
3 kelímky pomazánkové máslo bez příchuti
1 snítka petržel kudrnka

Postup receptu

  1. Z kulatého bochníku okrájíme veškerou kůrku a chleba rozkrojíme na jednotlivá patra, v mém případě na čtyři patra. Na pomazánku vmícháme do pomazánkového másla trochu mleté sladké papriky. Na česnekovou pomazánku vyšleháme dohladka tavené sýry s máslem a přidáme česnek rozetřený se solí

  2. Každé patro potřeme větší vrstvou připravené pomazánky a obložíme salámem, šunkou nebo plátkovým eidamem a chléb seskládáme do původního tvaru. Já jsem pomazánky střídal - papriková, česneková a papriková, ale záleží na každém, jakou variantu si zvolí. Je nutné každé patro pořádně přitlačit, aby se nám při krájení dort nedělil. Až je dort seskládaný můžeme ho ještě nožem seříznout tak, aby byl tvar dortu pěkně pravidelný

  3. Zbylou pomazánkou potřeme dort kolem dokola a malé množství si necháme úplně nakonec. Vrstva by měla být dostatečně velká, cca 1 cm, aby nám na ní držely salámové a sýrové ozdoby. Dort ozdobíme podle chuti šunkou, poličanem, eidamem, různobarevnou paprikou, kudrnkou apod. Záleží na tom, co máme rádi

  4. Ke zdobení chlebového dortu je vhodné použít vykrajovátka na cukroví, dort potom vypadá zajímavěji. Nakonec dozdobíme chlebový dort strouhaným sýrem a zbylou pomazánkou, kterou nastříkáme pomocí cukrářského sáčku do tvaru kytiček, hvězdiček apod. Dort necháme ztuhnout v ledničce minimálně 2 hodiny, nejlépe však přes noc

  5. Chlebový dort Hostim podáváme jako dokonalou slanou chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!