Chřest s kuřecím masem recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

několik stonků chřestu
2 kuřecí řízky
sůl
pepř
červená paprika mletá
1 dl oleje
worcester
lžička česnekové pasty
na omáčku:
lžíce másla
lžíce hladké mouky na jíšku
100 ml bílého vína
lžička cukru
hrst strouhaného čedaru
100 ml smetany
sůl
bílý pepř
100 ml vody

Postup receptu

  1. Chřest krátce povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou. Zchladíme.

  2. Maso naklepeme a nařežeme na nudličky. Osolíme, opepříme ho.

  3. V misce připravíme marinádu smícháním oleje, worcesteru, česneku a papriky. Každý stonek chřestu omotáme masem a položíme na pečící papír. Pomažeme marinádou a krátce zapečeme.

  4. V kastrůlku připravíme omáčku. Rozpustíme v něm kousek másla, přidáme mouku a uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou a provaříme, dokud se neztratí chuť mouky.

  5. Přidáme víno, zredukujeme a pak můžeme vložit sýr, sůl a bílý pepř. Necháme rozpustit, přilijeme smetanu a dosladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!