Chutná čočka jako příloha recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks hřebíček
350 g čočka
1 ks bobkový list
25 cl zeleninový vývar
100 g loupaná rajčata
2 cl extra panenský olivový olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Opranou čočku necháme na 12 hodin namočenou v čisté vodě.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Spolu s bobkovým listem a hřebíčky

  3. dáme na pánev s rozehřátým olivovým olejem.

  4. Jakmile cibule zezlátne, přidáme odkapanou čočku a restujeme pomalu 30 vteřin. Poté přidáme nakrájená rajčata, zeleninový vývar a pomalu dusíme asi 20 - 30 minut do změknutí čočky, ale ne do rozvaření.

  5. Hotovou čočku osolíme a opepříme, odebereme bobkový list a hřebíčky.

  6. Chutnou čočku podáváme jako přílohu. U nás nechybí k čočce zampone nebo cotechino.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!