Chutná domácí sekaná recept
Top ReceptySuroviny na recept
- směs 150 g slanina 5 stroužků česnek 100 ml mléko 2 lžičky majoránka 2 ks cibule 3 lžičky tymián 3 lžíce dijonská hořčice 2 ks starší rohlík 1 kg mleté vepřové a hovězí maso na potření 2 lžíce olej 3 lžíce pivo 3 lžíce dijonská hořčice 2 lžičky mletá sladká paprika
Postup Chutná domácí sekaná recept
Postup receptu
-
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do vlažného mléka.
Do pánve dáme nakrájenou slaninu a necháme slaninu opražit, až pustí tuk. Potom přidáme cibuli a obojí smažíme, aby cibule zesklovatěla. Dáme přitom pozor, aby cibule ani slanina neměly kůrku.
Do mísy dáme mleté maso a přidáme vymačkané rohlíky. Maso začněme rukama míchat a přidáváme osmaženou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici a koření. Když maso drží pohromadě, vyndáme ho z mísy a zpracováváme vše na vále. Než dáme sekanou do pekáče, klidně s ní párkrát uhodíme o vál, abychom z těsta vyhnali vzduch.
Těsto vytvarujeme do šišky a pěkně uhladíme rukou namočenou ve studené vodě. Než dáme sekanou do trouby, potřeme ji připravenou směsí na potírání z piva, oleje, dijonské hořčice a mleté sladké papriky. Sekanou potíráme během pečení několikrát a pečeme ji odkrytou při 180 °C.
Chutnou domácí sekanou podáváme s uvařenými bramborami nebo bramborovou kaší.