Chutná domácí sekaná recept

Top Recepty

Suroviny na recept

směs
150 g slanina
5 stroužků česnek
100 ml mléko
2 lžičky majoránka
2 ks cibule
3 lžičky tymián
3 lžíce dijonská hořčice
2 ks starší rohlík
1 kg mleté vepřové a hovězí maso
na potření
2 lžíce olej
3 lžíce pivo
3 lžíce dijonská hořčice
2 lžičky mletá sladká paprika

Postup receptu

  1. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme do vlažného mléka.

  2. Do pánve dáme nakrájenou slaninu a necháme slaninu opražit, až pustí tuk. Potom přidáme cibuli a obojí smažíme, aby cibule zesklovatěla. Dáme přitom pozor, aby cibule ani slanina neměly kůrku.

  3. Do mísy dáme mleté maso a přidáme vymačkané rohlíky. Maso začněme rukama míchat a přidáváme osmaženou cibuli se slaninou, prolisovaný česnek, dijonskou hořčici a koření. Když maso drží pohromadě, vyndáme ho z mísy a zpracováváme vše na vále. Než dáme sekanou do pekáče, klidně s ní párkrát uhodíme o vál, abychom z těsta vyhnali vzduch.

  4. Těsto vytvarujeme do šišky a pěkně uhladíme rukou namočenou ve studené vodě. Než dáme sekanou do trouby, potřeme ji připravenou směsí na potírání z piva, oleje, dijonské hořčice a mleté sladké papriky. Sekanou potíráme během pečení několikrát a pečeme ji odkrytou při 180 °C.

  5. Chutnou domácí sekanou podáváme s uvařenými bramborami nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!