Chutná jablková buchta recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
45 dkg jablko
35 dkg cukr moučka
1 lžíce mletá skořice
1 hrst citronová kůra
35 dkg polohrubá mouka
20 dkg tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup receptu

  1. Vejce umícháme v míse s cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přidáme rozpuštěný tuk a nakonec vmícháme mouku, nastrouhaná jablka, prášek do pečiva a trochu mleté skořice. Jablek můžeme dát i víc, než je uvedeno. Já dávám od oka, kolik mě napadne (5 - 6 menších jablek), nevadí to a nijak to neovlivní výsledek.

  2. Těsto nalijeme do formy různého tvaru (bábovka, srnčí hřbet apod.), nebo jen na plech. Já mám nejraději rozdělávací formu na dort, ve které je taková ta vložka na bábovku s dírou uprostřed.

  3. Jablkovou buchtu pečeme do zezlátnutí v troubě při 180 °C. Korpus vyzkoušíme špejlí, jestli je buchta dost propečená. Těsto se po zapíchnutí nelepí na špejli.

  4. Chutná jablková buchta je rychlá a dlouho vydrží vláčná, pokud se tedy hned jako u nás nezbaští.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!