Cikánský hovězí guláš recept

Top Recepty

Suroviny na recept

20 g slanina
3 lžíce olej
2 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
600 g hovězí maso přední
2 lžíce rajský protlak
1 ks sterilovaná okurka
2 ks sterilovaná kapie
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibule oloupeme a jemně usekáme. Sterilovanou okurku i kapie nakrájíme nadrobno.

  2. Na tuku rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, kousky masa, opepříme, osolíme a orestujeme. Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva na tuku vydusí, vmícháme protlak, papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

  3. Opět šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme sekané kapie s okurkou a prohřejeme.

  4. Cikánský hovězí guláš podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!