Cikánský hovězí guláš recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 20 g slanina 3 lžíce olej 2 ks cibule 1 lžíce hladká mouka 600 g hovězí maso přední 2 lžíce rajský protlak 1 ks sterilovaná okurka 2 ks sterilovaná kapie podle chuti sůl mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Cikánský hovězí guláš recept
Postup receptu
-
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibule oloupeme a jemně usekáme. Sterilovanou okurku i kapie nakrájíme nadrobno.
Na tuku rozpustíme slaninu, přidáme cibuli, kousky masa, opepříme, osolíme a orestujeme. Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva na tuku vydusí, vmícháme protlak, papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
Opět šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Nakonec vmícháme sekané kapie s okurkou a prohřejeme.
Cikánský hovězí guláš podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.