Čínská kuchyně: LA´C recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- •400 g vykostěného kuřecího masa
- •1 vejce
- •1 kávová lžička máčeného škrobu
- • sádlo
- •1 kapie
- •1 velká cibule
- •2 polévkové lžíce žlutého vína (Sherry, portské)
- •1 kávová lžička sójové omáčky
- •1 kávová lžička Wei-su (glutasol)
- •špetka soli
- •několik kapek červeného oleje
- •čínský ocet
Postup Čínská kuchyně: LA´C
Postup receptu
-
Rozmícháme vejce se škrobem a smícháme s masem nakrájeným na kostičky.
Nachystáme si NAHRUBO krájenou cibuli a kapii.
V šálku smícháme víno, sójovou omáčku, Wei-su a sůl.
Na pánvi rozpálíme tuk a prudce na něm osmahneme připravené maso a v zápětí přidáme cibuli a kapii, cca 2 minuty zlehka prohazujeme a pak přidáme nachystaný záliv. 2 minuty podusíme a nakonec zakápneme červeným olejem a čínským octem. Okamžitě podáváme. Poznámka: Stejný postup platí i pro vepřové maso, ale kuřecí je méně náchylné ke ztvrdnutí vlivem delší tepelné úpravy. Já rozmíchám práškový škrob přímo ve vejci. Maso může být v lednici nachystáno i několik hodin
než se vám uvaří rýže, jídlo bleskově dohotovíte. Uvedené časy jsou maximální
zelenina bude na zub“ a maso bude šťavnaté. Mějte na paměti, že toto jídlo nemá mít šťávu. Zdroj: D. Klíma: Čínská kuchyně (upraveno)