Čínská kuchyně: LA´C recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

•400 g vykostěného kuřecího masa
•1 vejce
•1 kávová lžička máčeného škrobu
• sádlo
•1 kapie
•1 velká cibule
•2 polévkové lžíce žlutého vína (Sherry, portské)
•1 kávová lžička sójové omáčky
•1 kávová lžička Wei-su (glutasol)
•špetka soli
•několik kapek červeného oleje
•čínský ocet

Postup receptu

  1. Rozmícháme vejce se škrobem a smícháme s masem nakrájeným na kostičky.

  2. Nachystáme si NAHRUBO krájenou cibuli a kapii.

  3. V šálku smícháme víno, sójovou omáčku, Wei-su a sůl.

  4. Na pánvi rozpálíme tuk a prudce na něm osmahneme připravené maso a v zápětí přidáme cibuli a kapii, cca 2 minuty zlehka prohazujeme a pak přidáme nachystaný záliv. 2 minuty podusíme a nakonec zakápneme červeným olejem a čínským octem. Okamžitě podáváme. Poznámka: Stejný postup platí i pro vepřové maso, ale kuřecí je méně náchylné ke ztvrdnutí vlivem delší tepelné úpravy. Já rozmíchám práškový škrob přímo ve vejci. Maso může být v lednici nachystáno i několik hodin

  5. než se vám uvaří rýže, jídlo bleskově dohotovíte. Uvedené časy jsou maximální

  6. zelenina bude na zub“ a maso bude šťavnaté. Mějte na paměti, že toto jídlo nemá mít šťávu. Zdroj: D. Klíma: Čínská kuchyně (upraveno)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!