Čínské kuřecí kung-pao recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 špetka majoránka
1 hrnek voda
1 balíček těstoviny
0 kg kuřecí maso
1 špetka mletá sladká paprika
1 špetka mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
kečup
slunečnicový olej

Postup receptu

  1. Půlku kuřete vykostíme a odstraníme kůži. Budeme potřebovat půl kila kuřecího masa, které nakrájíme na nudličky o délce asi 4 centimetry. Kuřecí maso dáme do pánve s rozehřátým slunečnicovým olejem a osmahneme. Okořeníme pálivou a sladkou paprikou, majoránkou a pepřem. Na pánvičku nalijeme jeden hrnek vody smíchaný s kečupem a necháme dusit.

  2. Do hrnce s vroucí vodou dáme vařit těstovinová kolínka, ale klidně i jiné těstoviny, které máme rádi. Těstoviny ale nedovaříme úplně doměkka.

  3. Když je maso měkké, vsypeme scezená a nedovařené kolínka do pánve a necháme je probublat společně s masem asi 1 minutu, další 2 minuty necháme v pánvi odstát.

  4. Čínské kuřecí kung-pao podáváme rozdělené do hlubokých talířů a podle potřeby si každý na talíři pokrm dosolí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!