Čokoládové fondue s jahodami recept

Top Recepty

Suroviny na recept

150 ml smetana
2 lžíce brandy
14 ks jahoda
200 g kvalitní hořká čokoláda

Postup receptu

  1. Do kastrůlku nalámeme čokoládu a přidáme smetanu. Vaříme ve vodní lázni, dokud se čokoláda nerozpustí. Kastrůlek odstavíme. Pokud neděláme fondue pro děti, přidáme likér. Jahody důkladně očistíme.

  2. Čokoládu přendáme na stůl s připraveným hořákem, abychom udržovali teplotu. Do čokolády namáčíme čisté jahody. Pokud nemáme speciální vidlice, můžeme použít špejle.

  3. Čokoládové fondue můžeme připravovat s broskví, kiwi, banány. Pokud chceme použít hrušky, jablka nebo jakékoliv ovoce, které tmavne, namočíme ovoce nejdříve do citronové šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!