Čokoládový výroční dort recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

Korpus:
6 vajec
300 g cukru krystal
300 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
3 lžíce holandského kakaa
10 lžic horké vody
Krém:
2 velké smetany ke šlehání
4 ztužovače smetany na šlehačku
2 pomazánková másla
cukr
1/3 tuku
1 bílá čokoláda
+ 3 zralé banány
+ trochu nastrouhané čokolády
+ sušenky bebe (lidl ovesné)

Postup receptu

  1. Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do tuhé pěny. Žloutky spolu s cukrem začneme šlehat, přidáme 5 lžic vody, pokračujeme ve šlehaní a nakonec znovu přidáme 5 lžic.

  2. Sypké ingredience (mouka, prášek do pečiva a kakao) smícháme. Pomalu přisypeme ke žloutkům s cukrem. Nakonec pomalu (opravdu opatrně a trpělivě) přidáváme po částech vyšlehané bílky.

  3. Dáme do trouby na 30 minut na 200 °C

  4. Zatímco se bude korpus chladit, je vhodné si připravit krém, který se nechá chvilku odležet v ledničce.

  5. Začneme šlehat smetanu spolu se všemi ztužovači a cukrem (množství dle požadované sladkosti). Po vyšlehání přimícháme pomazánkové máslo a nakonec roztopenou čokoládu, kterou jsme si rozehřáli ve vodní lázni spolu s tukem. Vše pořádně zamícháme a dáme alespoň na hodinu do lednice.

  6. Zcela vychladlý korpus 2x rozřízneme. Spodní část pomažeme krémem, na to poklademe na kolečka nakrájené banány a přiklopíme druhou částí, kterou také pomažeme a nakonec přiklopíme poslední částí, kterou taktéž namažeme a dozdobíme zbylým banánem a čokoládou. Nakonec krémem překryjeme i okraje, které dozdobíme rozmixovanými sušenkami.

  7. Doporučuji nechat přes noc v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!