Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem recept

Top Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 snítky tymián
šalotka
želatina
2 ks ančovičky
mletý černý pepř
kuřecí játra
bílý chleba
nasládlé bílé víno

Postup receptu

  1. Želatinu namočíme ve vodě a pak ji necháme rozpustit ve víně, které jsme přivedli k varu. Směs přelijeme do mísy a necháme zchladit

  2. Na pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, orestujeme ji dozlatova a pak vložíme játra a tymián. Osolíme a opepřeme. Maso rozmačkáme, podlijeme kapkou vína a necháme povařit. Když se víno vyvaří, znovu játra podlijeme. Přidáme nakrájené ančovičky, kousek másla a promícháme

  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme plátky bílého chleba. Na topinky nandáme hotová játra, ozdobíme kousky ančoviček a zchlazenou želatinou z vína

  4. Crostini s drůbežími játry a ledovým vínem podáváme jako neodolatelnou chuťovku

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!