Cuketová bramborová buchta recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 hrneček olej 10 ks vejce 400 g cuketa 2 balíčky prášek do pečiva 300 g anglická slanina 400 g hladká mouka 300 g tvrdý sýr podle chuti 6 stroužků česnek sůl majoránka mletý černý pepř podle potřeby strouhanka tuk na vymazání
Postup Cuketová bramborová buchta recept
Postup receptu
-
V míse smícháme na širší části struhadla nastrouhanou cuketu i sýr, olej, mouku, prášek do pečiva a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pro úsporu můžeme použít i měkký salám.
Připravíme si česnek, který oloupeme a nožem rozmačkáme.
Ingredience opatrně osolíme, přidáme majoránku (nešetříme - klidně plnou hrst), pepř a utřený česnek. Nakonec přidáme vejce, pro nadýchanější buchtu můžeme bílky ušlehat, ale není nutné.
Vše důkladně promícháme, vylijeme na vymazaný a nejlépe strouhankou vysypaný vyšší plech a pečeme na 180 °C asi 40 minut. Zda je buchta dobře propečená, vyzkoušíme stejně jako u bábovky - špejlí.
Za tepla i díky roztavenému sýru je mírně mazlavá (aby se někdo nebál, že je nedopečená), po vychladnutí ztuhne.