Cuketová bramborová buchta recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 hrneček olej
10 ks vejce
400 g cuketa
2 balíčky prášek do pečiva
300 g anglická slanina
400 g hladká mouka
300 g tvrdý sýr
podle chuti
6 stroužků česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
tuk na vymazání

Postup receptu

  1. V míse smícháme na širší části struhadla nastrouhanou cuketu i sýr, olej, mouku, prášek do pečiva a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, pro úsporu můžeme použít i měkký salám.

  2. Připravíme si česnek, který oloupeme a nožem rozmačkáme.

  3. Ingredience opatrně osolíme, přidáme majoránku (nešetříme - klidně plnou hrst), pepř a utřený česnek. Nakonec přidáme vejce, pro nadýchanější buchtu můžeme bílky ušlehat, ale není nutné.

  4. Vše důkladně promícháme, vylijeme na vymazaný a nejlépe strouhankou vysypaný vyšší plech a pečeme na 180 °C asi 40 minut. Zda je buchta dobře propečená, vyzkoušíme stejně jako u bábovky - špejlí.

  5. Za tepla i díky roztavenému sýru je mírně mazlavá (aby se někdo nebál, že je nedopečená), po vychladnutí ztuhne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!