Darininy bodášky - pečené vdolky recept

Top Recepty Sladká jídla

Suroviny na recept

20 g droždí
50 g cukru
350 ml mléka
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
sůl
citrónová kůra
1 žloutek
60 g másla
Na obalování:
100 g másla
1 strouhaný perník
100 g jemného krupicového cukru

Postup receptu

  1. Z droždí, jedné lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme sůl, cukr, kůru, kvásek a mléko s rozkvedlaným žloutkem a rozehřátým máslem.

  3. Zaděláme těsto a necháme kynout. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky a ještě je necháme chvíli na plechu kynout, pak je stlačíme a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  4. Horké bodášky hodíme do rozpuštěného másla a obalíme v nastrouhaném perníku smíchaném s cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu