Darininy bodášky - pečené vdolky recept
Top Recepty Sladká jídlaSuroviny na recept
- 20 g droždí
- 50 g cukru
- 350 ml mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- sůl
- citrónová kůra
- 1 žloutek
- 60 g másla
- Na obalování:
- 100 g másla
- 1 strouhaný perník
- 100 g jemného krupicového cukru
Postup Darininy bodášky - pečené vdolky
Postup receptu
-
Z droždí, jedné lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme sůl, cukr, kůru, kvásek a mléko s rozkvedlaným žloutkem a rozehřátým máslem.
Zaděláme těsto a necháme kynout. Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky a ještě je necháme chvíli na plechu kynout, pak je stlačíme a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Horké bodášky hodíme do rozpuštěného másla a obalíme v nastrouhaném perníku smíchaném s cukrem.