Doktorova šunka recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

4 silnější plátky šunky
2 cibule
2 lžíce másla
1/2 lžičky mouky
0,4 l vína
1/2 stroužku česneku
sůl
pepř
1/2 lžičky rajčatového protlaku
špetka cukru
lžíce smetany
lžička sekané petrželky

Postup receptu

  1. Plátky šunky po obou stranách opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme 0,3 l bílého vína, přidáme utřený česnek, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a 10 minut povaříme.

  3. Nakonec dolijeme podle chuti zbylé víno a zjemníme smetanou.

  4. Omáčkou přelijeme plátky šunky a posypeme zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu