Domácí chlebíček s česnekem a zakysanou smetanou recept

Top Recepty Domácí pekárna

Suroviny na recept

250 ml vlažného mléka
1/2 kelímku kysané smetany
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžička sušeného česneku
1 lžička anýzu
300 g hladké mouky
200 g celozrnné žitné mouky
1 kostka droždí
2 lžičky slunečnicových semínek
Octová voda na potírání

Postup receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pečky: Nejprve tekuté, pak sypké suroviny, zapneme na těsto a po prvním zvonění nasypeme slunečnicová semínka a anýz.

  2. Těsto po druhém zvonění vyndáme, dáme těsto na vál a dáme mu tvar jaký chceme (veka, kulatý bochník), položíme ho do nádoby v které chceme péct, vytřené olejem, nebo na pečící papír a necháme ještě hodinu kynout.

  3. Pak ho potřeme octovou vodou, dáme péct a mezi pečením ho ještě tak 3x potřeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!