Domácí houstičky z domácí pekárny recept

Top Recepty Domácí pekárna

Suroviny na recept

Suroviny:
150 ml mléka
1 vejce
100 g tuku (sádla a Hery)
2 lžičky soli
1,5 lžičky cukru
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme, umotáme housky a naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut.

  2. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C cca 15-20 minut. Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!