Domácí indiánci recept

Top Recepty dezerty

Suroviny na recept

55 g žloutek
1 lžíce voda
125 ml voda
120 g bílek
6 ks bílek
50 g cukr krupice
150 g cukr krupice
150 g cukr moučka
80 g hladká mouka
200 g hořká čokoláda
1 lžíce jahodový džem
40 g vanilkový pudinkový prášek

Postup receptu

  1. Nejdříve si připravíme korpus. Bílky vyšleháme s 2/3 cukru na tuhý sníh a všleháme pudinkový prášek. Žloutky s vodou a 1/3 cukru ručně zamícháme metličkou. Obě směsi ručně spojíme a vmícháme prosátou mouku. Směs naplníme do cukrářského pytlíku a hladkou trubičkou stříkáme na plech vyložený pečícím papírem plná kolečka o průměru 4 cm. Korpus na indiánky pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C do světle hnědé barvy cca 6 - 8 minut. Hotové korpusy necháme vychladnout

  2. Dále si připravíme sníh. Na středním ohni svaříme cukr krupici s vodou na tzv. bublinu (cukrový rozvar) - očko z drátu ponoříme do rozvaru a vyjmeme, jakmile vyfoukneme jednu bublinu, ztlumíme oheň a zároveň dáme šlehat do robotu na plný chod bílky s moučkovým cukrem. Znovu zkusíme rozvar a vaříme tak dlouho, dokud se v očku neudělá po vyfouknutí více bublin po sobě. Robot, ve kterém šleháme bílky, zpomalíme a tenkým pramínkem vléváme do bílků cukrový rozvar. Mícháme do úplného vychladnutí. Nakonec přidáme džem a důkladně vymícháme

  3. Vychladlým sněhem naplníme cukrářský pytlík s hladkou trubičkou a na vychladlé korpusy stříkáme postupně na sebe 3 vrstvy. Připravené indiánky dáme dobře vychladit do lednice

  4. Čokoládu rozehřejeme do tekutého stavu, musí být spíš řidší než hustší a nesmí být horká. Do připravené čokolády namáčíme vychlazené indiánky a necháme zatuhnout

  5. Domácí indiánky podáváme jako výtečný zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!