Domácí jahodovo-jogurtové nanuky recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

Směs:
1 smetana ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
80 ml bílého jogurtu
cca 300-400 g jahod
5 lžic cukru moučka
Poleva:
cca 3-4 čokolády na vaření

Postup receptu

  1. Jahody rozmixujeme ručním mixérem.

  2. Smetanu vyšleháme do tuha a přidáme do rozmixovaných jahod. Přimícháme cukr moučku, přidáme jogurt a zakysanou smetanu. Dobře přešleháme, aby se všechno spojilo a dáme do formiček na nanuky.

  3. Vložíme do mrazáku minimálně na 5 hodin, ale klidně i na delší dobu. Já jsem pokračovala až druhý den.

  4. Nad parou rozpustíme čokoládu, můžeme přidat trochu másla a do polevy namáčíme nanuky vyndané z formiček. Poté je vrátíme zpět do mrazáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!