Domoda - africký zeleninový guláš recept

Top Recepty Zeleninová jídla

Suroviny na recept

3 lžíce arašídového másla
1 lžíce arašídového oleje (lze i olivový)
1 velká cibule, hrubě nasekaná
1 mrkev, nakrájená na kousky
1 velký brambor, nakrájený na větší kousky
1 malá petržel
1 řapík celeru
asi 3 lžíce hlávkového zelí, nakrájeného na širší nudličky
1/2 lilku
1/2 cukety
2 lžíce rajčatového protlaku
1 l zeleninového vývaru
1½ čajové lžičky kajenského pepře
sůl
pepř
voda dle potřeby

Postup receptu

  1. V kastrolu či hlubší pánvi rozehřeji olej a zesklovatím na něm cibuli.

  2. Postupně přidám mrkev, brambor, petržel, celer, nakrájené zelí, lilek i cuketu.

  3. Po krátkém dušení vložím arašídové máslo a rajčatový protlak. Zaliji zeleninovým vývarem. Osolím a opepřím. Přiklopím a asi 60 minut dusím.

  4. Podávám s rýží nebo kuskusem. Já servíroval vařené, máslem omaštěné jáhly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu