Domoda - africký zeleninový guláš recept
Top Recepty Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 3 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce arašídového oleje (lze i olivový)
- 1 velká cibule, hrubě nasekaná
- 1 mrkev, nakrájená na kousky
- 1 velký brambor, nakrájený na větší kousky
- 1 malá petržel
- 1 řapík celeru
- asi 3 lžíce hlávkového zelí, nakrájeného na širší nudličky
- 1/2 lilku
- 1/2 cukety
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1½ čajové lžičky kajenského pepře
- sůl
- pepř
- voda dle potřeby
Postup Domoda - africký zeleninový guláš
Postup receptu
-
V kastrolu či hlubší pánvi rozehřeji olej a zesklovatím na něm cibuli.
Postupně přidám mrkev, brambor, petržel, celer, nakrájené zelí, lilek i cuketu.
Po krátkém dušení vložím arašídové máslo a rajčatový protlak. Zaliji zeleninovým vývarem. Osolím a opepřím. Přiklopím a asi 60 minut dusím.
Podávám s rýží nebo kuskusem. Já servíroval vařené, máslem omaštěné jáhly.