Dort králíček s tlapkami recept

Top Recepty Dorty

Suroviny na recept

Korpus:
6 vajec
25 dkg cukru
30 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce vody
marmeláda
Krém:
20 dkg cukru
0,25 litru mléka
1 vanilkový puding
1 kostka másla
Marcipán:
40 dkg cukru moučka
40 dkg sušeného mléka
3 lžíce oleje
5 lžic vody (dle hmoty přidávat opatrně)
2 bílky
3 lžíce medu
potravinářská barva
mandlové aroma

Postup receptu

  1. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme 4 lžíce horké vody, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a kakao, pokud chceme korpus tmavý. Pečeme cca 30-45 minut na 170°C. Pekla jsem dva korpusy, světlý a tmavý, prořízla na 2 poloviny a při mazání jsem prostřídala díly.

  2. Krém: uvaříme z mléka a pudinků hustou kaši a necháme vychladnout. Do změklého másla zašleháme cukr a postupně i pudinkovou kaši.

  3. Spodní díl korpusu pomažeme marmeládou a krémem, střídáme díly a mažeme krémem, nakonec korpus celý pomažeme shora i po obvodu krémem a dáme zatuhnout do lednice.

  4. Suroviny na marcipán zpracujeme v míse tak dlouho, až nám vznikne tužší hmota podobná modelíně (nesmí se lepit k rukám - popřípadě drobit, v tom případě přidávám lžičku vody nebo moučkový cukr, s vodou opatrně, aby směs hodně nezřídla, nešla by válet). Dále už jen obarvit barvami a vytvořit dortík dle představ....


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!